Program – VIIIth International Congress for Victims of Terrorism

CONGRES-TERRORISME-logo-1280x484.jpg

Thursday 21st of November

10.00 AM – 12.00 pm – Badges and accreditations

1.00 PM – Reception of the delegates at ACROPOLIS

2.00 PM – Opening Ceremony of the VIIIth International Congress for Victims of Terrorism (45 min) in presence of french and foreign authorities, …

3.00 PM – Word of victims (Duration: 30 min. Short testimonies of different victims, of different nationalities, with a moderator)

3.30 PM – Expert Opinion : Evolution of the terrorist threat (Duration: 60 min. Participants: french and foreign experts + 1 moderator)

4.30 PM – Break

5.00 PM –  Expert opinion : The role of victims in preventing radicalization (Duration: 60 min. Participants: french and foreign experts + 1 moderator)

6.00 PM –  Works closing, intervention of a french or international authority

Friday 22nd of November

8.30 AM –  Reception

9.00 AM –  Opening of works, intervention by a french or international authority

9.30 AM –  Round table : Dealing with victims of terrorism: the role of states (Duration: 90 min. Participants: french and foreign experts + 1 moderator)

11.00 AM – Break

11.30 AM –  Round table: Role of local authorities in supporting victims (Duration: 90 min. Participants: french and foreign experts + 1 moderator)

1.00 PM –  Lunch

2.30 PM –  Round Table: Specific accompaniment of child victims of terrorism (Duration: 90 min. Participants: french and foreign experts + 1 moderator)

4.00 PM –  Break

4.30 PM –  Round table: Specific support for carers and first responders (Duration: 90 min. Participants: french and foreign experts + 1 moderator)

6.00 PM –  Works closing, intervention of a french or international authority

9.00 PM – Concert in honor of the victims of terrorism and all those who assist them

 

Saturday 23rd of November

8.30 AM –  Reception

9.00 AM – Opening of works, intervention by a french or international authority

09.30 AM – Word of victims  (Duration: 30 min. Short testimonies of different victims, of different nationalities, with a moderator)

10.00 AM –  Expert Opinion : Victim Recognition and Remembrance (Duration: 60 min. Participants: french and foreign experts + 1 moderator)

11.00 PM – Break

11.30 PM – Closing of the works and departure for the public ceremony

12.30 PM –  Public ceremony, tribute to the victims of terrorism – Speeches of french and foreign personalities, victims of terrorism hymn, wreath laying, minute of silence, reading of the manifesto by 15 victims of terrorism music …

1.30 PM –  End of the congress

2 commentaires

  • Maureen Basnicki

    12 juin 2019 at 13 h 55 min

    I am a Canadian 9/11 Widow and have been advocating for Victims of violent crime for many years.

    Reply

  • RAYMOND MCCORD

    18 octobre 2019 at 8 h 37 min

    As a victim of terrorism here in Northern Ireland where my oldest son was murdered by terrorists I believe events like this help victims and show them that they are not on their own and offer support to all victims. A fantastic way of bringing victims together and giving them a voice.

    Reply

Laissez un commentaire

Your email address will not be published. Required fields are marked *


A propos de l’AFVT

La vocation de l’Association française des Victimes du Terrorisme est d’agir au plus près des victimes du terrorisme pour accompagner leur travail de guérison, de reconnaissance, de vérité, de deuil et de mémoire tout en soutenant la lutte contre la banalisation de la violence et la barbarie.


NOUS CONTACTER

NOUS APPELER au +33 1 84 79 10 10